مهندسی فوتونیک

مطالب علمی و مشاوره آزمون کارشناسی ارشد فوتونیک

مهندسی فوتونیک

مطالب علمی و مشاوره آزمون کارشناسی ارشد فوتونیک

مهندسی فوتونیک
طبقه بندی موضوعی
نویسندگان

فوتونیک چیست؟

دوشنبه, ۶ شهریور ۱۳۹۱، ۰۴:۰۲ ب.ظ

در قرن بیستم علم الکترونیک با کشف و اختراع لامپ خلا توسط فلمینگ آغاز شد و حدود 35 سال اول قرن طول کشید تا به یک تکنولوژی تمام عیار تبدیل شود. در این مدت هم تئوری مخابرات و هم تکنولوژی آن از پیشرفت قابل ملاحظه ای برخوردار گردید تا اینکه به یک صنعت کامل تبدیل شد.این صنعت تا 1945 به تکامل خود ادامه داد ولی ضعف های این صنعت از جمله خرابی لامپ ها، حجم زیاد، ولتاژ کار بالا، حمل و نقل مشکل، روز به روز بیشتر نمایان شد. در این تاریخ در آزمایشگاه بل گروهی برای رفع عیبهای ذکر شده در صنعت لامپ خلا تشکیل شد که بعد از دو سال موفق گردید با معرفی الکترونیک حالت جامد تمام ضعفهای ذکر شده را از بین ببرد و در سال 1947 ترانزیستور BJT را معرفی نمودند. اختراع ترانزیستور منجر به پیشرفت فوق العاده ای در همه عرصه های علم و تکنولوژی قرن بیستم گردید. تمام کامپیوتر ها، PLC ها ماهواره ها و ... همه دست آوردهای اخیر اختراع ترانزیستور هستند. اختراع ترانزیستور جز بیست اختراع و کشف مهم قرن بیستم می باشد. 

در دهه هشتاد کامپیوتر های شخصی در عرصه صنعت دنیا پدیدار شد که با ایجاد مدارات مجتمع دیجیتال مقدور گردیدند.در این عرصه محدودیتهای زیادی برای فشرده کردن عناصر فعال نیمه هادی وجود داشت که با پیشرفت هایی در طراحی قطعات تا حدی رفع گردید که تا به امروز نیز تلاشها ادامه دارد. هر چه جلوتر می رویم عیب سرعت مواد نیمه هادی بیشتر نموار می شود. 

از جمله دیگر محدودیتهای انتفال الکترون کوپلاژهای الکترومغناطیسی است که بر سر راه انتقال وجود دارد. 

مجموعه مشکلات موجود بر سر راه انتقال ذره الکترون در مخابرات، پردازش اطلاعات، تصویر (عمل سریال در پردازش) و ... همه تلاش بر سر یافتن ذره ای که عمل مشابه الکترون را انجام داده ولی مشکلات ذکر شده آنرا نداشته باشد به وجود آورده است.این تلاش ها فوتون را به عنوان ذره جایگزین الکترون مطرح ساخته است. 

پیشرفت های اخیر در زمینه نور که از سال 1960 شروع شده است به حدی رسیده که بایستی رشته و تخصص جداگانه ای برای فراگیری و پیشرفت در این عرصه تعریف شود. این رشته با نام فوتونیک و در سه شاخه الکترونیک، مخابرات و فیزیک وظیفه ایفای این نقش را دارد.

این رشته به منظور تربیت متخصصانی در این شاخه از علم و برای بر آوردن نیاز صنعت طراحی گردیده است. اما این در صورتی است که بسیاری از کارشناسان بر این باورند که این علم به زودی از رونق خواهد افتاد و علم جدیدتری جای فوتونیک را خواهد گرفت!

 

برگرفته از daneshnameh.roshd.ir (مرکز فوتونیک دانشگاه شهید بهشتی )

۹۱/۰۶/۰۶
رضا ارکانی

فوتونیک

نظرات  (۲)

سلام

من هرچی تو مطالبتون گشتم چیزی راجع به بازار کار این رشته ندیدم اگه میشه زودتر راهنماییم کنین چون دفترچه ها اومده

ممنون


سلام با تشکر از وبلاگ بسیار خوبتون
برا من که دوره کارشناسی الکترونیکو خوب نخوندم و بخام الان از صفر بخونمش برا ارشد چه پیشنهادی میدین ممنونم