سخنی کوتاه با دوستانی که از سال تحصیلی جدید به دنیای فوتونیک پا می گذارند
سلام. در این پست قصد دارم توصیه هایی را به دوستانی که از سال تحصیلی جدید وارد دنیای فوتونیک می شوند، مطرح نمایم.
از آن جایی که فوتونیک رشته ای شناور است، غالب دانشجویانی که به این رشته وارد می شوند، در ابتدا شناخت چندانی از آن ندارند. این دسته از دانشجویان معمولا در دوره ی کارشناسی در یکی از رشته های فیزیک، مهندسی اپتیک و لیزر و یا مهندسی برق تحصیل نموده اند. اما آن چه از آن به عنوان دانش فوتونیک یاد می شود، در یک کلمه "مهندسی نور" و به بیانی کمی گسترده تر تولید نور، کنترل آن و بررسی بر هم کنش آن در محیط های مختلف و با ماده های مختلف است.
آن چه دانشجویان به عنوان پیش زمینه در ترم اول نیاز خواهند داشت، داشتن درک عمیق از مباحثی نظیر اپتیک هندسی، امواج الکترومغناطیسی، مباحث مقدماتی مکانیک کوانتومی و داشتن تسلط بر مباحث مطرح شده در دروس ریاضی فیزیک برای دانشجویان فیزیک و ریاضی مهندسی برای دانشجویان مهندسی برق و مهندسی اپتیک و لیزر می باشد.
با توجه به توضیحاتی که داده شد، پیشنهاد من به دوستانی که در رشته ی فوتونیک تحصیل خواهند کرد، این است که در فرصت باقی مانده تا شروع کلاس ها علاوه بر تقویت علمی خود در زمینه های ذکرشده، از هم اکنون به دنبال انتخاب استاد راهنما و مشخص نمودن آینده نباشید. بلکه تا می توانید از شاخه های مختلف این دانش اطلاعات کسب نموده و در هر زمینه ای شناخت کافی را به دست آورید. برای این منظور می توانید از لینک های قرار داده شده در همین وبلاگ استفاده نمایید. به راحتی می توانید در سایت photonics.com عضو شده و ماهانه مجله ی دیجیتالی منشر شده در زمینه های فوتونیک و بیوفوتونیک را در اختیار داشته باشید. همچنین می توانید با مراجعه به مراکز تحقیقاتی فوتونیک در دانشگاه های کشور از این که در حال حاضر روی چه مباحثی بیش تر کار می شود، مطلع شده و با جست و جو در پایگاه های علمی مختلف از مباحث داغ دنیای فوتونیک در حال حاضر، اطلاعات و ایده کسب نمایید.
برایتان آرزوی سربلندی و پیشرفت روزافزون دارم!